ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ ПРОЕКТУ ДОКУМЕНТУ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ТА ЗВІТУ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту: Стратегія розвитку Линовицької об?єднаної територіальної громади на 2020-2027 роки (далі-Стратегія) та План заходів із реалізації стратегії розвитку Линовицької територіальної громади на 2021-2023 роки (далі – План).

Мета Стратегії та Плану полягає у вирішенні спільних проблем та реалізації спільних завдань щодо ефективного розвитку продуктивних сил громади, раціонального використання ресурсного потенціалу, створення комфортних умов життя населення, забезпечення екологічної безпеки та вдосконалення територіальної організації суспільства.

В основі методики створення – вимоги законодавства України, насамперед, законів України «Про засади державної регіональної політики», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про стимулювання розвитку регіонів», Державної стратегії регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки, Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року.

В Стратегії визначені стратегічні цілі, розраховані на 7 років. Оперативні цілі сформовані як елементи на шляху досягнення стратегічних цілей, які передбачають реалізацію необхідних завдань і заходів.

В основі Плану проєктні ідеї, що були запропоновані мешканцями Линовицької громади та відібрані робочою групою. При цьому були внесені деякі зміни до запропонованих технічних завдань або ж кілька проєктних ідей узагальнено через їхню однотипність. Усього в переліку 45 технічних завдань на проєкти місцевого та регіонального розвитку. Кілька проєктних ідей було відкладено для наступного плану заходів із реалізації Стратегії.

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Линовицька селищна рада.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення:

3.а. Дата початку та строки здійснення процедури

Громадське обговорення проєктів Стратегії та Плану, звіту про стратегічну екологічну оцінку (далі – Звіт про СЕО) розпочинається з дня їх оприлюднення на сайті Линовицької селищної ради http://lynovycka.gromada.org.ua, а саме з 22 квітня 2021 року та триватиме 30 днів до 21 травня 2021 року.

3.б. Способи участі громадськості. Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі зауваження та пропозиції до Звіту про стратегічну екологічну оцінку та проєкту документу державного планування. Усі зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та Звіту про стратегічну екологічну оцінку, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє.

Інститути громадянського суспільства, наукові та експертні організації, інші юридичні особи під час подання пропозицій і зауважень у письмовій формі зазначають своє найменування та місцезнаходження.

Анонімні зауваження та пропозиції не реєструються і не розглядаються.

 

3.в. Дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

Враховуючи вимоги постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі змінами зауваження і пропозиції громадськості будуть прийматися у письмовому та електронному виглядах.

 

3.г. Орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, Звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування.

Ознайомитися з проєктами Стратегії та  Плану, Звітом про СЕО можна за адресою: вул. Шевченка, 1, смт Линовиця, Прилуцький р-н, Чернігівська обл., 17584,  або за посиланням: http://lynovycka.gromada.org.ua/

3.ґ. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій.

Зауваження і пропозиції до проектів Стратегії та Плану, Звіту про СЕО подаються до Линовицької селищної ради за адресою: вул. Шевченка, 1, смт Линовиця, Прилуцький р-н, Чернігівська обл., 17584, електронна адреса: linovitsa.otg@gmail.com

Відповідальна особа:  селищний голова  Віталій НЕСТЕРКО

 тел. 067-967-37-18

Строк подання зауважень і пропозицій становить 30 днів – з 22 квітня до 21 травня 2021 року включно.

Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

3.д. Місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування.

Линовицька селищна рада  за адресою: вул. Шевченка, 1, смт Линовиця, Прилуцький р-н, Чернігівська обл., 17584

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування:

Необхідність проведення транскордонних консультацій відсутня.