Підсумки зроблених справ по Линовицькій ТГ за 2021 рік.

В Богданівському старостинському округу продовжується будівництво дитячого садка за кошти державної субвенції у рамках програми Президента України ‘Велике Будівництво’, завершення та введення в експлуатацію планується у 2022 році. Старостою Богданівського старостинського округу Аксьоновим С.А. та місцевими жителями  зроблено багато роботи з благоустрою та окультурення території. В Богданівську ЗОШ імені Григорія Ващенка було придбано шкільний автобус у рамках обласної програми ‘Шкільний автобус’ на умовах співфінансування. Також в школу  придбано та встановлено твердопаливний котел, який дає можливість у разі відсутності газу, повністю забезпечити школу теплом, за кошти голови Прилуцької районної ради Олега Дмитренка. В школу закуплено тачку для підвезення дров, бензопилу, замінено два вікна у спортивному залі та проведено поточний ремонт школи. По вулиці Вишнева в с. Богданівка та по вулицях Землеробська, Приозерна с. Глинщина засвітили вуличне освітлення за спонсорською допомогою ТОВ’Курс-Агро’. Протягом року проводилось фінансування для утримання  Богданівської футбольної команди ‘Темп’. В будинку культури с.Онищенків було проведено поточний ремонт даху та будівлі. В Богданівський старостинський округ було придбано бензопилу та бензокосу. Від переїзду до с.Стасівщина частково підсипалась дорога.

Був здійснений поточний ремонт дороги від смт. Линовиця до с.Полонки за кошти ‘Чернігівський облавтодор’. На ремонт доріг СТОВ ‘Цукровик’ закупив 10 тонн асфальту, а ПАТ ‘Линовицький цукрокомбінат ‘Красний’’ підвозив відсів. По с.Удайці та с.Нова Гребля, підсипалися ямки щебенем. Було проведено вуличне освітлення в с.Полонки. Облаштовано автобусну зупинку в с.Удайці. В Удайцівську ЗОШ I-II  ступенів частково за спонсорські кошти придбано твердопаливний котел, бензокосу та бензопилу в старостат. Утримували Удайцівську футбольну команду, за наполегливості Сапалова В.Л., яка зайняла 3 місце першості Прилуцького району, частково за спонсорські кошти. Силами жителів округу під керівництвом старости Сапалова В.Л. проводились роботи з облаштування зони відпочинку біля р.Удай. За кошти державної субвенції та співфінансування громади було проведено інтернет в с.Полонки, с.Нова Гребля, с.Удайці. Облаштовано зону відпочинку на березі р.Удай за кошти депутата Линовицької селищної ради Комара О.В.. В с.Богданівка, с.Бубнівщина, с.Удайці та в с.Нова Гребля було проведено поточний ремонт в будинках культури.

 По с.Бубнівщина, були замінені всі неробочі ліхтарі по вуличному освітленню. Підсипана дорога щебенем  від с.Білошапки до смт.Линовиця. Відремонтовано дах приміщення старостату в с.Бубнівщина.

Проведено поточний ремонт асфальтного покриття на ділянці дороги Линовиця-Бубнівщина  за кошти ‘Чернігівський облавтодор’.

В селищі Линовиця проведено поточний ремонт вулиць Мічуріна, Спартака, Незалежності, Коцюбинського за кошти місцевого бюджету. Підсипалися щебенем та відсівом, де немає твердого покриття, вулиці Партизанська, Братів Ярошенків, 8 березня. Проведено вуличне освітлення по вулицях Володимирська та Грушевського за кошти місцевого бюджету. Велика робота була зроблена по облаштуванню кабінетів Линовицької ЗОШ за кошти місцевого бюджету і спонсорські від СТОВ ‘Цукровик’ та ПАТ ‘Линовицький цукрокомбінат ‘Красний’. Була введена в експлуатацію частина приміщення Линовицької селищної ради, проведено озеленення прибудинкової території та закінчується ремонт другої частини будівлі.Облаштовано торговельну точку від Прилуцького Хлібозаводу. В Линовицькій амбулаторії загальної практики та сімейної медицини зроблено поточний ремонт, облаштовано східці, встановлено  двоє вхідних дверей, частково заасфальтовано подвір’я. В Територіальному центрі соціального обслуговування замінено кілька вікон, дверей, встановлено протипожежну сигналізацію, здійснено ремонт душової та двох вбиралень за кошти місцевого бюджету. Відновлено вежу графів де Бальменів. Проведено поточні ремонти по двох дитячих закладах селища Линовиця за кошти місцевого бюджету. Придбано сміттєвоз для вивезення сміття по Линовицькій територіальній громаді за державні кошти соціально-економічного розвитку, за сприянням та безпосередньої участі народного депутата України Приходька Б.В. Облаштовано зону відпочинку в парку Шевченка біля водойми небайдужими мешканцями громади.

Всі старости громад весь час самовіддано працюють над благоустроєм старостатів: обкошують та окультурюють території, випилюють кущі, організовують суботники.

Линовицька ТГ висловлює велику подяку всім жителям, які взяли участь в розвитку громади та облаштуванні наших населених пунктів та керівництву СТОВ ‘Цукровик’, ПАТ ‘Линовицький цукрокомбінат ‘Красний’, ТОВ ‘Курс-Агро’ депутатам Линовицької селищної ради, народному депутату України Приходьку Б.В., голові Прилуцької районної ради Дмитренку О.М. та фермерам громади.

 В планах на 2022 рік збільшити кількість освітлених вулиць в громаді. Планується поточний ремонт вулиць всіх населених пунктів громади. Розробляється проєкт на капітальний ремонт дороги Линовиця-Бубнівщина. Будемо ремонтувати дорогу Онищенків-Малківка. Будуть проведені поточні ремонти будинків культури, дитячих закладів та капітальних ремонтів шкіл громади. В Даньківському ст. округу буде пробурено дві свердловини для поліпшення забезпечення питної води жителям. Будемо брати  участь в обласній програмі ‘Питна вода’, з метою поглиблення свердловини до 200 метрів в глибину в водонапірній вежі для поліпшення якості води для населення, школи та лікарні. На початку 2022 року придбаємо подрібнювач гілок для перероблення відхідних гілок на дрова, якими будемо опалювати установи громади.

З повагою, голова Линовицької селищної ради

                                                                        Віталій НЕСТЕРКО