Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016№710 «Про ефективне використання державних коштів»(зі змінами))

1

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія

Линовицька селищна рада

Чернігівська область, Прилуцький р-н, смт. Линовиця,  вул. Шевченка, 1, 17584

код ЄДРПОУ 04412455

2

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)

Код ДК 021:2015:  15500000-3 Молочні продукти

3

Вид процедури

Відкриті торги

4

Ідентифікатор закупівлі

UA-2022-01-06-000817-c https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2022-01-06-000817-c

5

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Технічні та якісні характеристики продуктів харчування повинні бути підтверджені посвідченнями по якість, сертифікатами відповідності, відповідати діючим державним стандартам та загальним вимогам до раціонального харчування дітей у ЗОШ, ДНЗ. Продукти не повинні містити генетично модифікованих організмів (ГМО). Якість продуктів харчування, що поставляється повинна відповідати державним стандартам та мати позитивні висновки державної санітарно- гігієнічної експертизи. Пакування та етикетування, безпечність та якість харчових продуктів повинна відповідати діючим державним стандартам та встановленим вимогам чинного законодавства до даного виду товарів, у т. ч. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року №771/97-ВР (із змінами) та інших виданих відповідно до них нормативно-правових актів.

1.         Якісні та кількісні параметри предмету закупівлі, порядок їх постачання повинні відповідати вимогам законодавства України, нормативно-правовим актам Кабінету Міністрів України.

2.         Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", вказаному ДСТУ, ГОСТ, ТУ.

3.         Постачальник гарантує якість товару, згідно санітарно-технічних вимог, яка повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар та підтверджує її відповідними документами (якісне посвідчення, декларація виробника, висновки, тощо).

4.         Доставка та відвантаження товару здійснюється транспортом та за рахунок постачальника протягом дії договору за узгодженим графіком.

5.         Тара (картонні харчові коробки, поліетиленові харчові мішки, поліетиленові пакети та ін.), яка має бути використана для пакування та транспортування вказаного товару, повинна бути чистою, сухою, не зараженою сільськогосподарськими шкідниками та не повинна мати стороннього запаху. Вона повинна захищати предмет закупівлі від пошкоджень або псування під час перевезення (доставки).

6.         Постачальник здійснює поставку продукції спеціалізованим автомобільним транспортом з маркуванням "Продукти. Транспортні засоби, що будуть використовуватись для поставки харчових продуктів повинні бути чистими, утримуватись у належному стані, щоб забезпечити захист харчових продуктів від забруднення.

7.         Водій та експедитор та/або водій-експедитор, які/й супроводжують/є продукти в дорозі і виконують/є навантажувально-розвантажувальні роботи повинні/ен мати при собі особисту медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та забезпечені спеціальним одягом (халатом, рукавицями).

8.         Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

9.         Учасник повинен орієнтуватись на середньо ринкові ціни на даний товар на момент подання пропозиції. Необґрунтоване заниження цін буде розцінено як поставка неякісного товару. Пропозиція учасника з необґрунтованим заниженням цін буде відхилена.

10.       Ціна за одиницю товару, що надана в складі тендерної пропозиції не повинна перевищувати середньостатистичну вартість товару встановлену відповідним органом, установою, організацією, яка уповноважена надавати відповідну інформацію щодо ціни товару на ринку. Учасник гарантує зменшення ціни на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.

11.       Кожна партія харчових продуктів повинна супроводжуватись документами, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, яка додається до кожної видаткової накладної. Гарантія якості має діяти протягом строку, встановленого виробником товару та вказаної на упаковці товару.

12.       Учасник обов’язково надає у складі своєї пропозиції Довідку у довільній формі на фірмовому бланку, з підписом та печаткою (у разі наявності) відповідно до чинного законодавства з інформацією по продукту (документальне підтвердження відповідності товарів цінової пропозиції) з детальним описом якісних та функціональних характеристик товару, його екологічної чистоти та країни походження у визначеній послідовності: назва; повна назва виробника; вид розфасовки (тара); основні характеристики; спосіб і термін зберігання.    

13.       Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

14.       Приймання товару проводиться з обов’язковим виконанням вхідного контролю та візуального огляду. У разі постачання Постачальником товару, який не відповідає якісним та технічним показникам згідно вимог тендерної документації Замовника і не пройшов вхідного контролю та візуального огляду такий товар Замовником не приймається і повертається Постачальнику. Товар, який був повернутий Замовником, як такий що не відповідає вимогам замовника Постачальник у термін до 12 год. 00 хв. заміняє на відповідний товар згідно вимог Замовника. У разі не постачання товару (не своєчасне постачання товару, не заміни товару при поверненні його Замовником) Замовником складається акт (скарга) невиконання умов договору Постачальником і повідомляється про це Постачальника. При невиконанні Постачальником умов договору в кількості трьох разів Замовником в односторонньому порядку здійснюється розірвання договору.

6

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до кошторису на 2022 рік за КЕКВ 2230

7

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі розрахована становить 202200,00 грн. з/без ПДВ, що відповідає розміру бюджетного призначення. (Очікувана

 

 

вартість предмета закупівлі розрахована на підставі розрахунку вартості продуктів харчування з врахуванням основних положень примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275 та шляхом аналізу ринку відповідних продуктів через пошук загальнодоступної інформації в мережі Інтернет, а також в електронній системі закупівель Prozorro.