15100000-9 Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти ( Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти)
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016№710 «Про ефективне використання державних коштів»(зі змінами))
1 |
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія |
Линовицька селищна рада Чернігівська область, Прилуцький р-н, смт. Линовиця, вул. Шевченка, 1, 17584 код ЄДРПОУ 04412455 |
2 |
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності) |
15100000-9 Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти ( Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти) |
3 |
Вид процедури |
Відкриті торги |
4 |
Ідентифікатор закупівлі |
UA-2022-01-06-000961-c https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2022-01-06-000961-c |
5 |
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі |
Технічні та якісні характеристики продуктів харчування повинні бути підтверджені посвідченнями по якість, сертифікатами відповідності, відповідати діючим державним стандартам та загальним вимогам до раціонального харчування дітей у ЗОШ, ДНЗ. Продукти не повинні містити генетично модифікованих організмів (ГМО). Якість продуктів харчування, що поставляється повинна відповідати державним стандартам та мати позитивні висновки державної санітарно- гігієнічної експертизи. Пакування та етикетування, безпечність та якість харчових продуктів повинна відповідати діючим державним стандартам та встановленим вимогам чинного законодавства до даного виду товарів, у т. ч. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року №771/97-ВР (із змінами) та інших виданих відповідно до них нормативно-правових актів.
1 М’ясо свинина Повинна бути від свині м’ясної породи І або ІІ категорії. Напівфабрикати м’ясні крупношматкові натуральні, без кісток (м’якоть) з тазостегнової і лопаткової частини туші, охолоджене, без заморожування та бути одержано від забою здорової тварини, виготовлено на підприємстві. З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в'язок та ін.) і жирова тканина, дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров'яні згустки. Продукція повинна відповідати вимогам відповідних діючих ДСТУ або ТУ, з показниками не гіршими за ДСТУ. 2 Філе куряче має бути охолоджене, м’язові тканини щільні, рожевого кольору, без кісток. Не дозволяються механічні ушкодження, зміна кольору, старий запах, наявність ознак псування, ослизнення тощо, без наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Запаковано та промарковано (згідно вимог «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. № 298/227). Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО). На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 90 % до загального терміну придатності до споживання.
3 М’ясо яловичини М’якуш (без кісток) вищого ґатунку охолоджений, отриманий від філейної частини, тазостегневої частини, огузок, зачищений від сухожилок і грубих поверхневих плівок; м’ясний сік прозорий; консистенція пружна; краї зарівнені, без бахромок; зовнішня поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання; поверхня свіжого розрізу злегка волога, але не липка. Колір: від рожевого до червоного. Запах: доброякісного м’яса, без стороннього запаху. Вітчизняного виробника. 4 Стегно куряче охолоджене Зовнішній вигляд м’яса свіжого: має кірочку підсихання світло-рожевого чи блідо-червоного кольору, жир м’який. На розрізі м'ясо щільне, пружне, запах специфічний, властивий кожному типу свіжого м’яса. Не допускається наявність згустків крові, пошкоджень поверхні, забруднень. 5 Печінка печінка яловичина, заморожена, великими шматками, першої категорії, не дозволяється завозити обрізки. Продукція повинна відповідати ветеринарно-санітарним вимогам та нормативній документації (ГОСТ, ДСТУ-46.019-2002) 6 Ребро свине Довгі дугоподібні, попарно розташовані, плоскі кістки, що складаються з голівки, шийки і ребрового хряща, яким вони приєднуються до грудної кістки або з’єднуються між собою. До постачання придатне тільки м’ясо тварин, забій яких здійснюється на бойні або м’ясокомбінаті, які мають відповідні дозволи санітарно - епідеміологічної станції та ветеринарної служби. Забороняється постачати м’ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю. Товар повинен відповідати ГОСТ, ДСТУ. 7 Свинна лопатка нежирне має бути охолодженим або замороженим, без кісток, у вигляді великих шматків, без жил, грубих поверхневих плівок, без стороннього запаху, колір блідо-рожевий, по консистенції м’ясо повинно бути пружним та еластичним. Запакована та промаркована (згідно вимог «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. № 298/227). Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО). На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 90 % до загального терміну придатності до споживання.
8 Рагу свинне шматочки мяса з невеликою кісткою з реберної частини або з грудної частини з вмістом мякоті не менше 85% від загальної ваги Шматки мяса з кісткою вагою 100-200г (приблизно 70% мяса і жиру та 30% кісток) з шийної, хребтової, поперекової,грудної, крижового відділу туші. Вага порції 500-1000г. Запах та колір - властивий виду м'яса, без ознак псування. Продукти харчування не повинні містити генетично модифіковані організми (ГМО).
|
6 |
Обґрунтування розміру бюджетного призначення |
Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до кошторису на 2022 рік за КЕКВ 2230 |
7 |
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі |
Очікувана вартість предмета закупівлі розрахована становить 983000,00 грн. з/без ПДВ, що відповідає розміру бюджетного призначення. (Очікувана |
|
|
вартість предмета закупівлі розрахована на підставі розрахунку вартості продуктів харчування з врахуванням основних положень примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275 та шляхом аналізу ринку відповідних продуктів через пошук загальнодоступної інформації в мережі Інтернет, а також в електронній системі закупівель Prozorro. |