Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016№710 «Про ефективне використання державних коштів»(зі змінами))

1

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія

Линовицька селищна рада

Чернігівська область, Прилуцький р-н, смт. Линовиця,  вул. Шевченка, 1, 17584

код ЄДРПОУ 04412455

2

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності)

15100000-9 Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти ( Продукція тваринництва, м’ясо та м’ясопродукти)

3

Вид процедури

Відкриті торги

4

Ідентифікатор закупівлі

UA-2022-01-06-000961-c

https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2022-01-06-000961-c

5

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Технічні та якісні характеристики продуктів харчування повинні бути підтверджені посвідченнями по якість, сертифікатами відповідності, відповідати діючим державним стандартам та загальним вимогам до раціонального харчування дітей у ЗОШ, ДНЗ. Продукти не повинні містити генетично модифікованих організмів (ГМО). Якість продуктів харчування, що поставляється повинна відповідати державним стандартам та мати позитивні висновки державної санітарно- гігієнічної експертизи. Пакування та етикетування, безпечність та якість харчових продуктів повинна відповідати діючим державним стандартам та встановленим вимогам чинного законодавства до даного виду товарів, у т. ч. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року №771/97-ВР (із змінами) та інших виданих відповідно до них нормативно-правових актів.

 

1          М’ясо свинина          Повинна бути від свині м’ясної породи І або ІІ категорії. Напівфабрикати м’ясні крупношматкові натуральні, без кісток (м’якоть) з тазостегнової і лопаткової частини туші, охолоджене, без заморожування та бути одержано від забою здорової тварини, виготовлено на підприємстві. 

            З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в'язок та ін.) і жирова тканина, дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров'яні згустки.

            Продукція повинна відповідати вимогам відповідних діючих ДСТУ або ТУ, з показниками не гіршими за ДСТУ.

2          Філе куряче   має бути охолоджене,  м’язові тканини щільні, рожевого кольору, без кісток. Не дозволяються механічні ушкодження, зміна кольору, старий запах, наявність ознак псування, ослизнення тощо, без наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Запаковано та промарковано (згідно вимог «Інструкції  з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. № 298/227). Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО). На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 90 % до загального терміну придатності до споживання.

 

3          М’ясо яловичини     М’якуш (без кісток) вищого ґатунку охолоджений, отриманий від  філейної частини, тазостегневої частини, огузок, зачищений від сухожилок і грубих поверхневих плівок; м’ясний сік прозорий; консистенція пружна; краї зарівнені, без бахромок; зовнішня поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання; поверхня свіжого розрізу злегка волога, але не липка.

Колір: від рожевого до червоного.

Запах: доброякісного м’яса, без стороннього запаху.

Вітчизняного виробника.

4          Стегно куряче охолоджене Зовнішній вигляд м’яса свіжого: має кірочку підсихання світло-рожевого чи блідо-червоного кольору, жир м’який. На розрізі м'ясо щільне, пружне, запах специфічний, властивий кожному типу свіжого м’яса. Не допускається наявність згустків крові, пошкоджень поверхні, забруднень.

5          Печінка          печінка яловичина, заморожена,    великими шматками, першої категорії, не дозволяється завозити обрізки. Продукція повинна відповідати ветеринарно-санітарним вимогам та нормативній документації (ГОСТ, ДСТУ-46.019-2002)

6          Ребро свине   Довгі дугоподібні, попарно розташовані, плоскі кістки, що складаються з голівки, шийки і ребрового хряща, яким вони  приєднуються до грудної кістки або з’єднуються між собою. До постачання придатне тільки м’ясо тварин, забій яких здійснюється на бойні або м’ясокомбінаті, які мають відповідні дозволи санітарно - епідеміологічної станції та ветеринарної служби.

Забороняється постачати м’ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю.

Товар повинен відповідати ГОСТ, ДСТУ.

7          Свинна лопатка        нежирне має бути охолодженим або замороженим, без кісток, у вигляді великих шматків, без жил, грубих поверхневих плівок, без стороннього запаху, колір блідо-рожевий, по консистенції м’ясо повинно бути пружним та еластичним. Запакована та промаркована (згідно вимог «Інструкції  з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. № 298/227). Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО). На момент поставки термін придатності до споживання товару повинен складати не менше, ніж 90 % до загального терміну придатності до споживання.

 

8          Рагу свинне   шматочки мяса з  невеликою кісткою  з реберної частини або з грудної частини   з вмістом  мякоті не менше 85% від загальної ваги Шматки мяса з кісткою вагою 100-200г (приблизно 70% мяса і жиру та 30% кісток) з шийної, хребтової, поперекової,грудної, крижового  відділу туші. Вага порції 500-1000г. Запах та колір - властивий виду м'яса, без ознак псування.

Продукти харчування не повинні містити генетично модифіковані організми (ГМО).

 

6

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Розмір бюджетного призначення визначений відповідно до кошторису на 2022 рік за КЕКВ 2230

7

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі розрахована становить 983000,00 грн. з/без ПДВ, що відповідає розміру бюджетного призначення. (Очікувана

 

 

вартість предмета закупівлі розрахована на підставі розрахунку вартості продуктів харчування з врахуванням основних положень примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275 та шляхом аналізу ринку відповідних продуктів через пошук загальнодоступної інформації в мережі Інтернет, а також в електронній системі закупівель Prozorro.