ПОВІДОМЛЕННЯ

про намір змінити тарифи

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку  інформування споживачів про намір зміни цін/ тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року №130, комунальне підприємство «Світанок» Линовицької селищної ради Прилуцького району Чернігівської області доводить до відома споживачів про намір здійснити корегування тарифу на послуги з централізованого водопостачання  та зміну тарифу з поводженням з твердими побутовими відходами.

На даний час діють тарифи:

  • з централізованого водопостачання були встановлені рішенням виконавчого комітету Линовицької селищної ради від 01 листопада 2022 року №60 в розмірі

19,50 за 1 куб. м.

  • на послуги з поводженням з твердими побутовими відходами встановлені рішенням дванадцятої сесії восьмого скликання від 07 жовтня 2021 року в розмірі 18,35 грн. на 1 особу.

  Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: вартості електричної енергії, пально- мастильних матеріалів та розміщення твердих побутових відходів  виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання та поводження з твердими побутовими відходами.

  На сьогодні, діючі тарифи на виробництво послуг з водопостачання та поводженням з твердими побутовими відходами не відшкодовують фактичні витрати.

  3 жовтня 2023 року комунальне підприємство «Світанок» Линовицької с-щ/р звернулось до виконавчого комітету Линовицької с-щ/р із заявою та розрахунковими матеріалами для корегування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та зміну тарифу на поводження з побутовими відходами.

  Загальний розмір та рівень тарифів на послуги з централізованого водопостачання та вивезення твердих побутових відходів.

Послуга

Діючий тариф

Розрахований економічно обґрунтований тариф

Підвищення тарифів

грн./ м3

Централізоване водопостачання за 1 м3

19,50грн/м3

26,30 грн/м3

+6,8

Централізоване водопостачання дворова колонка або вода в домі

78грн/ людину

105,10 грн./ людину

+27,10

Централізоване водопостачання забудова будинками обладнаним внутрішнім водопроводом та каналізацією ваннами та місцевими водопідігрівачами

136,50грн/ людину

183,90 грн/людину

+47,40

Вивезення твердих побутових відходів для населення

18,35 грн

25 грн

+6,65 грн

 

   З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів з централізованого водопостачання та вивезення твердих побутових відходів до економічно обґрунтованого рівня. Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства.

   За основними елементами корегування собівартості планового тарифу відбулось по наступним елементам

  1. На централізоване водопостачання
  • Збільшенням тарифу на електроенергію та відповідно збільшились витрати підприємства за спожиту електроенергію.
  1. Поводження з твердими побутовими відходами
  • Зросла вартість пально- мастильних матеріалів, запчастин.
  • Збільшенням ціни на розміщення побутових відходів.

Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою.

Зазначені тарифи на послуги з централізованого водопостачання та вивезення твердих побутових відходів є економічно обґрунтовані та плануються до введення в дію з листопада 2023 року.

Зауваження і пропозиції щодо планових тарифів від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дати опублікування  оголошення. смт. Линовиця вул. Шевченка, 1.

 Адміністрація КП «Світанок» Линовицької с-щ/р

Структура тарифів на послуги за посиланням :
https://rada.info/upload/users_files/04412455/de137e5893571b96733bb7c0035c8f55.pdf