Фото без опису

Можливо, саме ти можеш стати порятунком для дитини!

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сімї послуг, спрямованих на повернення у сімю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Патронатний вихователь це особа, яка за участю членів сім’ї (добровільного помічника), надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй родині.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та  реабілітації дитини у своєму помешканні.

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення:

- 2,5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку на місяць;

- п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць;

- підтримка профільних спеціалістів.

Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в сімю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сімї.

Оптимальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин, їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений, але не повинен перевищувати 6 місяців.

За консультацією з питань створення патронатної родини та інші форми сімейного виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу) звертайтесь до служби у справах дітей Линовицької селищної ради за адресою: смт. Линовиця, вул. Шевченка, 1,

тел. 0501751110