Шановні громадяни!

Через військову агресію російської федерації мільйони жінок та дітей, тікаючи від жахів війни, змушені зараз покинути територію України та прямувати до сусідніх країн. В умовах воєнного конфлікту така категорія громадян є найбільш уразливою до потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. У той же час зростає ризик стати жертвою торгівлі людьми і для чоловіків, які внаслідок війни втратили роботу                   і дохід. Торгівці живим товаром готові скористатись теперішньою складною ситуацію та уразливістю тих, хто полишає Україну.

Наразі основним пріоритетом у діяльності територіальних органів/підрозділів Державної міграційної служби України щодо запобігання торгівлі людьми є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо підвищення рівня обізнаності населення для уникнення потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, та ознайомлення              з основами безпечної поведінки у разі здійснення подорожі за кордон.

Просимо Вас ознайомитись з наступними матеріалами, які містять корисні посилання для осіб, які їдуть з України, зокрема:

- веб-сторінка ЄС щодо порад для осіб, які виїжджають за кордон, містить частину про торгівлю людьми, яка знаходиться в останньому розділі під назвою «Ваша безпека» (https://cutt.ly/6DcgzSA);

- інформація та контакти національних органів влади та організацій, які займаються протидією торгівлі людьми та можуть допомогти в кожній державі ЄС (https://cutt.ly/7DcgYEj).

- інформаційні матеріали Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) щодо безпечних подорожей містяться за посиланням: https://bit.ly/ЗагальніПравилаБезпеки.

Також, за підтримки МОМ щоденно з 8:00 до 20:00 працює Національна гаряча лінія для отримання практичних порад з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, у тому числі щодо безпечного виїзду за кордон: 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою 527.hotline@gmail.com.

Відновлюємо роботу !

 

 

 

Прилуцький відділ Державної міграційної служби України в Чернігівській області з 23.05.2022 року відновлює роботу з питання надання адміністративних послуг:

  • оформлення паспорта громадянина України,
  • паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 

А також, продовжуємо надавати послуги з питання:

  • вклеювання фото до паспорта в зв’язку з досягнення 25 та 45-річного віку,
  • продовження терміну дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон, термін дії якого закінчився,
  • вклеювання фото дітей до паспортів громадян України для виїзду за кордон батьків або законних представників,
  • видача готових паспортів

 

З вівторка по суботу  звертатися за адресою:

місто Прилуки, вулиця Соборна, 40. телефон для контакту (04637)35286